Istoria roWaves Technologies

roWaves Technologies a fost înființată cu scopul de a oferi produse și componente electronice de calitate.

Despre redare videouri Workshop roWaves

Misiunea

roWaves Technologies a fost fondată în 2014 de Andrei – YO6TJJ, cu scopul exact de a ajuta comunitatea de radioamatori cu produse, materiale și componente electronice de calitate. roWaves Technologies ™ produce în principal, asamblează și proiectează diverse echipamente pentru piața radioamatorilor și pasionații de electronică: amplificatoare RF de putere mică/medie/înaltă (de exemplu JUMA 1000W PA1000, 100W+ JUMA PA-100D PA) și diverse accesorii pentru radio-amatori. De asemenea, vindem componente electronice RF: materiale magnetice, inductoare fixe și variabile, tranzistoare RF, cristale de cuarț și diverse filtre, conectori și adaptoare RF, diverse circuite integrate, condensatoare trimmer sau condensatoare argintiu-mica etc.

2013

Începuturile roWaves Technologies

RFD HF & Microwave a fost înființată mai mult ca un concept de logo pentru 2 (două) produse de serie foarte mică: două amplificatoare de tip HF-VHF denumite TWTA-1-120 și BGA 50-1000. A fost proiectat și construit și mic stand de test pentru validări, tot în perioada respectivă.

2014

Primul produs comercial

Introducerea în micul nostru portofoliu a unui prescaler / divizor: PMC-12080-1000, cu rată multiplă de divizare și frecvență de operare de până la 1.65GHz.

2015

Infrastructură

În 2015 am construit actualul bench de test din laborator, pe care am realizat toate testele și verificările, până în 2019. Era dotat cu 2 zone de lucru, separate, pentru 2 tehnicieni. Foarte multe echipamente de măsură & test au fost construite sau cumpărate tot în perioada 2015-2020.

2016

O nouă identitate

În 2016, RFD HF & Microwaves a devenit roWaves Technologies™, deoarece ne-am propus să realizăm toate produsele pentru piața românească mai întâi, pentru radioamatorii din YO.

2018

Produse noi

roWaves produce receptorul roW7358-7 și tastatura de navigare roW KeySwitch, precum și alte produse. Este lansat noul website optimizat pentru e-commerce (www.rowtech.ro) și sunt introduse servicii de inginerie.

2019

Servicii de măsurători ale câmpului electromagnetic

roWaves Technologies începe să ofere, la începutul anului 2019, servicii de inginerie constând în efectuarea de măsurători de bandă largă ale câmpului electromagnetic, pentru domeniile 30Hz-300Hz, 50MHz-3.5GHz. De asemenea, am produs și comercializat transceiverul DSB 80m, 2.5W, ROW-W3690 (v.1 & v.2).

2020

Dezvoltarea continuă

În 2020 am început fabricarea (atât kit cât și produs finit) a transceiverului mcHF proiectat de M∅NKA, în UK. Am fabricat sarcina artificială QRP DL-25W, precum și un tester de cristale de quartz, carcase printate 3D, antene ground-plane sau dipol, pentru 80&20m, cabluri coaxiale conectorizate, stabilind cât de cât oferta pentru radioamatori.

2021

roWaves Technologies capătă notorietate pe piața românescă

În anii 2020 și 2021 am continuat fabricarea transceiverul mcHF M∅NKA, am început colaborarea cu finlandezii de la JUMA®RADIO, obținând drepturi legale de a fabrica diverse echipamente JUMA: receptorul cu conversie directă (JUMA RX-1) sau amplificatorul de putere liniar, cu control digital, de 100W: PA-100D. Am adus și fabricat accesorii pentru transceivere (alimentatoare prin USB-C pentru mcHF/FT-817/KX-2/3) și am adus în stoc componente electronice pentru radioamatori: materiale magnetice, precum toruri de ferită FairRite, Amidon și pulberi metalice Micrometals, tranzistori RF, bobine, transf. FI 455KHz / 10.7MHz, filtre / rezonatoare ceramice / cristale quartz, conectori & adaptoare RF, circuite integrate cu aplicații în RF etc.

Echipa roWaves - ingineri electroniști pasionați de radiocomunicații

Andrei – YO6TJJ

Andrei – YO6TJJ

inginer electronist | dezvoltare produse noi, marketing, asistență clienți, proiectare, design schemă & layout, dezvoltarea afacerii

Andrei Drăgan

Andrei Drăgan

inginer automatist | software și programare, producție, proiectare și validare, design produs, asistență clienți, dezvoltarea afacerii

Sabin – YO6SRS

Sabin – YO6SRS

inginer electronist (student) | simulare, design schemă/layout, producția de prototipuri, responsabil pentru evaluarea produselor

1

Andrei – YO6AMA

inginer electronist (student) | producția de prototipuri, design schemă & layout, evaluarea produselor și asamblarea modulelor

Our Technical Consultants / Advisors

4

Alexandru Ilie - YO9IZU

PhD Electronics Engineer | 10+ years experience in the RF and automotive industry

5

Corin Incicaș - YO3GNE

Senior RF Engineer | 25+ years experience in the RF & telecom industry

3

Dan Toma -YO3GGX

Electronics Engineer | Information Systems Architect | 10+ years as technology consultant

Certificări

No.NameDocument type
1Requirements Engineering – Foundation Level TrainingPDF
2Design For Six Sigma – ‘Green Belt’ CertificationPDF
3Zuken System Designer – Basic 2 (schematic & lay)PDF

Abonați-vă la notificări

Prin abonare presupunem că sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate »

Selectează moneda
×

Bună,

vă rugăm să alegeți unul dintre colegii noștri de mai jos, pentru a solicita informațiile de care aveți nevoie, sau trimiteți-ne un email la support@rowaves.com. De asemenea, puteți utiliza formularul de contact din pagina „Contact”. Suntem disponibili NUMAI  de luni până vineri, între orele 9-17. Mulțumim !

× WhatsApp Live Chat