Izolatoare De Linie Și Șocuri De Mod Comun

Izolatoare de linie și șocuri de mod comun în sistemele de antene EFHW.

Common Mode Choke Design by roWaves

Acest articol este o încercare de a clarifica mai multe aspecte despre șocuri de mod comun și izolatoare de linie utilizate în principal în antenele EFHW (End Fed Half Wave). Vom încerca să clarificăm care este curentul de mod comun și când acest curent poate fi o „problemă” în sistemele RF, cum ar fi antenele de radio-amatori, ce este un șoc de mod comun și diferența dintre șocul de mod comun pe bază de ferită sau de aer. În plus, ne vom referi la Common Mode Chokes ca CMC și la izolatorii linii ca LI. Aspectele practice (cum se construiesc, se optimizează și se măsoară CMC/LI) vor fi luate în considerare în continuare în acest articol, în principal pentru antenele EFHW.

1. Ce este un șoc de mod comun?

Deseori denumit un izolator de curent de alimentare, un Choke Balun, un șoc RF, un balun Guanella 1:1 (după inventatorul său) sau un balun de curent 1:1, CMC este în esență un dispozitiv de conversie/izolare a semnalului ce suprimă (prin comportamentul său rezistiv) curenții în mod comun forțându-i să fie echilibrați la bornele sale (egale ca mărime și opuse ca fază), chiar dacă sursa de semnal conectată sau sarcina de ieșire sunt foarte dezechilibrate. CMC prezintă impedanță mare la curenții/semnalele de mod comun și nu afectează (semnificativ) semnalele diferențiale utile transmise prin linia de alimentare/coaxial. Deoarece forțează ca curentul de la bornele sale de ieșire să fie echilibrat, CMC-urile sunt adesea denumite „current baluns”. Deoarece CMC în discuție nu îndeplinește o funcție de potrivire, poate fi numit un balun curent 1:1.

Potențial, curenții de mod comun pot apărea atât la recepție, cât și la transmisie, astfel încât instalarea unui CMC pe calea liniei de alimentare va reduce semnificativ zgomotul recepționat și va îmbunătăți performanța generală a antenei. În acest moment, este o idee bună să utilizați un CMC pentru liniile de alimentare ce alimentează echipamentele de comunicații RF (surse de alimentare SMPS, surse de alimentare liniare etc.).

2. Care este scopul unui CMC ? De ce avem nevoie de el ?

….va urma.

Abonați-vă la notificări

Prin abonare presupunem că sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate »

Selectează moneda
×

Hi there, please start a chat window with us below or send us an email at support@rowaves.com. You can also use the contact form on the "Contact" page. We are available only  Monday to Friday, from 9-17h. Thank you!

× Get Help