Termeni Și Condiții

Termeni și condiții

Vă rugăm să citiți întregul acord. Prin utilizarea și plasarea chiar și a unei singure comenzi pe acest website sunteți de acord cu acești termeni și condiții. Dacă nu sunteți de acord, vă rugăm să nu utilizați acest website. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați la support@rowaves.com.

roWaves Technologies – este marca comercială a entității juridice AVIRVAREI ANDREI PETRICĂ INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, cu sediul în România, cu sediul social în Sibiu, Str. Frunzei-28, cu Nr. Reg.Com.: F32 / 383/2014 și cod de înregistrare fiscală CUI / TIN / URC: 33063056 și cod TVA: RO41413136.

Acest website este administrat de AVIRVAREI ANDREI PETRICĂ INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ. Pe acest website (www.rowaves.com/ro), termenii „noi” și „al nostru” se referă la roWaves Technologies. roWaves Technologies oferă acest website, inclusiv toate informațiile, instrumentele și serviciile disponibile pentru dumneavoastră, utilizator, sub rezerva acceptării tuturor termenilor, condițiilor, politicilor și anunțurilor menționate aici. Vizitând website-ul nostru și cumpărând ceva de la noi, vă angajați și acceptați „Serviciul” nostru și sunteți de acord să fiți obligați de următorii termeni și condiții („Termeni de serviciu”, „Termeni”), inclusiv acei termeni și condiții și politici menționate aici și / sau disponibile prin hyperlink. Vă rugăm să citiți cu atenție acești Termeni de utilizare înainte de a accesa sau utiliza website-ul nostru. Dacă nu sunteți de acord cu toți termenii și condițiile acestui acord, atunci nu puteți accesa website-ul sau utiliza niciun serviciu (servicii). Dacă acești Termeni și condiții sunt considerați a fi o ofertă, acceptarea este limitată în mod expres la acești termeni și condiții.

Toate funcțiile sau instrumentele noi adăugate la magazinul / website-ul actual vor fi, de asemenea, supuse Termenilor și condițiilor. Puteți consulta oricând cea mai recentă versiune a Termenilor și condițiilor pe această pagină. Ne rezervăm dreptul de a actualiza, modifica sau înlocui orice parte a acestor Termeni și condiții prin postarea de actualizări și / sau modificări pe website-ul nostru. Este responsabilitatea dumneavoastră să verificați periodic această pagină pentru modificări. Utilizarea continuă sau accesul la website după publicarea oricăror modificări este acceptarea acestor modificări.

1. Condiții de utilizare online

Prin acceptarea acestor Termeni și condiții, considerați că sunteți cel puțin la vârsta de adult major în  România și ne-ați dat acordul dumneavoastră. Nu puteți utiliza produsele noastre pentru nici un scop ilegal sau neautorizat și nici nu puteți, în utilizarea Serviciului, să încălcați orice legi din jurisdicția dumneavoastră (inclusiv, dar fără a se limita la legile drepturilor de autor). Este interzis să transmiteți viruși sau coduri de natură distructivă. O încălcare a oricăruia dintre Termeni va duce la încetarea imediată a Serviciilor oferite pentru dumneavoastră.

2. Condiții generale

Ne rezervăm dreptul de a refuza serviciul oricui, din orice motiv, în orice moment. Înțelegeți faptul că conținutul dumneavoastră (fără a include informații privind cardul de credit) poate fi transferat necriptat și implică (a) transmisiuni pe diferite rețele; și (b) modificări în conformitate cu cerințele tehnice ale rețelelor sau dispozitivelor de conectare. Informațiile privind cardurile de credit sunt întotdeauna criptate în timpul transferului prin rețele. de către procesatorul (i) de plăți. Sunteți de acord să nu reproduceți, să copiați, să copiați, să vindeți, să revindeți sau să exploatați nici o porțiune a Serviciului, utilizarea Serviciului sau a accesului la acest Serviciu. Titlurile utilizate în prezentul acord sunt incluse doar pentru comoditate și nu vor limita sau ar afecta în alt mod acești Termeni.

3. Acuratețea și consistența informațiilor

Nu suntem responsabili dacă informațiile puse de dumneavoastră la dispoziție, pe acest website, nu sunt exacte, complete sau actuale. Materialul de pe acest website este furnizat numai pentru informații generale și nu trebuie să fie invocat sau utilizat ca singura bază pentru luarea deciziilor, fără a consulta surse primare de informații, mai precise, mai complete sau mai noi. Orice încredere în materialele de pe acest website este pe propriul dumneavoastră risc. Acest website poate conține anumite informații istorice. Informațiile istorice, neapărat, nu sunt actuale și sunt furnizate doar pentru referință. Ne rezervăm dreptul de a modifica conținutul acestui website în orice moment, dar nu avem nicio obligație de a actualiza orice informație de pe website-ul nostru. Sunteți de acord că este responsabilitatea dumneavoastră să monitorizați modificările aduse website-ului nostru.

4. Modificarea serviciilor și a prețurilor

Prețurile pentru produsele și serviciile noastre pot fi modificate fără notificare. Ne rezervăm dreptul, în orice moment, de a modifica sau de a întrerupe Serviciul (sau orice parte sau conținutul acestuia), fără notificare în orice moment. Nu vom fi răspunzători față de dumneavoastră sau față de niciun terț pentru orice modificare, schimbare de preț, suspendare sau întrerupere a Serviciului.

5. Produse și servicii

Anumite produse sau servicii pot fi disponibile exclusiv online prin intermediul website-ului. Aceste produse sau servicii pot avea cantități limitate și pot fi returnate sau schimbate numai în conformitate cu politica noastră de returnare. Am depus toate eforturile pentru a afișa cât mai exact posibil culorile și imaginile produselor noastre care apar în magazinul on-line. Nu putem garanta că afișajul monitorului computerului dumneavoastră va fi corect, pentru orice culoare. Ne rezervăm dreptul, dar nu suntem obligați să limităm vânzările produselor sau serviciilor noastre către orice persoană, regiune geografică sau jurisdicție. Putem exercita acest drept de la caz la caz. Ne rezervăm dreptul de a limita cantitățile de produse sau servicii pe care le oferim. Toate descrierile produselor sau prețurile produselor pot fi modificate oricând fără notificare, la discreția noastră. Ne rezervăm dreptul de a retrage orice produs din ofertă,  în orice moment. Orice ofertă pentru orice produs sau serviciu realizat pe acest website este nulă, dacă este interzisă. Noi nu garantăm calitatea oricăror produse, servicii, informații sau alte materiale achiziționate sau obținute de dumneavoastră pentru a vă satisface așteptările sau faptul că orice eroare în cadrul Serviciului va fi corectată imediat sau în timpul solicitat de dumneavoastră.

6. Acuratețea informațiilor ( inclusiv contabile )

Ne rezervăm dreptul de a refuza orice comandă pe care o plasați pe website-ul nostru, dacă considerăm acest lucru. Putem, la discreția noastră, să limităm sau să anulam cantitățile cumpărate pe persoană fizică, pe persoană juridică sau în orice modalitate. Aceste restricții pot include comenzi plasate de sau sub același cont de client, același card de credit și / sau comenzi care utilizează aceeași adresă de facturare și / sau de livrare. În cazul în care efectuăm o modificare sau anulare a unei comenzi, este posibil să încercăm să vă informăm contactându-vă la adresa de email și / sau adresa de facturare sau la numărul de telefon furnizat la momentul efectuării comenzii. Ne rezervăm dreptul de a limita sau de a interzice comenzile care, în opinia noastră, par a fi plasate de către dealeri, distribuitori sau persoane neautorizate. Sunteți de acord să furnizați date complete și corecte despre cumpărături și cont, pentru toate achizițiile efectuate în magazinul nostru on-line. Sunteți de acord să vă actualizați prompt contul și alte informații, inclusiv adresa dvs. de e-mail, astfel încât să putem finaliza tranzacțiile și să vă contactăm după cum este necesar. Pentru mai multe detalii, consultați Politica privind retururile.

7. Unele necesare

Este posibil să vă oferim acces la instrumente ale unor terțe părți asupra cărora nu monitorizăm și nici nu avem niciun fel de control. Recunoașteți și sunteți de acord că oferim accesul la astfel de instrumente “ca atare” și “la fel de bine pentru toți”, fără garanții, reprezentări sau condiții de orice natură și fără nicio aprobare. Nu vom avea nici o răspundere care decurge din utilizarea sau folosirea instrumentelor opționale din terțe părți. Orice utilizare de către dumneavoastră a instrumentelor opționale oferite prin intermediul website-ului este în întregime pe propriul dumneavoastră risc și discreție și trebuie să vă asigurați că sunteți familiarizat și că sunteți de acord cu termenii pe care instrumentele furnizate de terți le utilizează. Putem, de asemenea, să oferim pe viitor servicii și / sau funcții noi pe website (inclusiv, lansarea de noi instrumente și resurse). Astfel de caracteristici și / sau servicii noi vor fi, de asemenea, supuse acestor Termeni și condiții.

8. Legături către terțe părți

Anumite conținuturi, produse și servicii disponibile prin intermediul Serviciului nostru pot include materiale provenind de la terțe părți. Link-urile terță parte de pe acest website vă pot îndruma către website-uri ale unor terțe părți care nu sunt afiliate cu noi. Nu suntem responsabili pentru examinarea sau evaluarea conținutului acestora sau a preciziei și nu garantăm și nu vom avea nici o responsabilitate sau răspundere pentru materiale sau website-uri terță parte sau pentru alte materiale, produse sau servicii ale unor terțe părți. Nu suntem răspunzători pentru niciun prejudiciu sau pentru daune legate de cumpărarea sau utilizarea de bunuri, servicii, resurse, conținut sau orice alte tranzacții efectuate utilizând website-uri ale unor terțe părți. Consultați cu atenție politicile și practicile terțelor părți și asigurați-vă că le înțelegeți înainte de a vă angaja în orice tranzacție. Plângerile, afirmațiile, preocupările sau întrebările referitoare la produsele terțe trebuie direcționate către terțe părți.

9. Comentarii, feedback și alte reclamații

Dacă, la cererea noastră, trimiteți anumite cerințe specifice (de exemplu, participări în concurs, cereri de feedback sau cereri de recenzii) sau fără o solicitare de la noi, trimiteți idei, sugestii, propuneri, planuri sau alte materiale creative, online, prin e-mail, prin poștă sau în alt mod (colectiv, “comentarii”), sunteți de acord că putem oricând, fără restricții, să edităm, să copiem, să publicăm, să distribuim, să traducem și să utilizăm, în alt mod, în orice mediu, orice comentarii pe care ni le transmiteți. Nu suntem obligați (1) să păstrăm orice comentarii în mod confidențial; (2) să plătim compensații pentru orice observații; sau (3) să răspundem la orice comentarii. Putem, dar nu avem obligația de a monitoriza, edita sau elimina conținutul pe care îl determinăm, la discreția noastră, că este ilegal, ofensator, amenințător, calomniator, defăimător, pornografic, obscen sau în alt fel neplăcut sau care încalcă proprietatea intelectuală a oricărei părți sau acești Termeni și condiții.

Sunteți de acord faptul că comentariile dvs. nu vor încălca nici un drept al vreunei terțe părți, inclusiv drepturile de autor, marca comercială, confidențialitatea, personalitatea sau alte drepturi personale sau de proprietate. De asemenea, sunteți de acord că comentariile dvs. nu vor conține materiale calomnioase sau ilegale, abuzive sau obscene sau conțin orice virus de calculator sau alt program malware care ar putea afecta în orice fel funcționarea Serviciului sau a oricărui site web aferent. Nu este posibil să utilizați o adresă de e-mail falsă, să vă prefaceți că sunteți altcineva decât dvs., sau să ne induceți în eroare pe noi sau pe terți în ceea ce privește originea oricăror comentarii. Sunteți singurul responsabil pentru orice comentarii pe care le faceți și acuratețea acestora. Nu ne asumam nici o responsabilitate pentru orice comentarii postate de dumneavoastră sau de orice terță parte. Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții vă dați acordul pentru a primi din partea noastră pe email sau telefonic, cereri de evaluare a produselor sau a serviciilor noastre.

10. Informații personale

Prezența informațiilor dumneavoastră personale prin intermediul interfeței back-end a magazinului este reglementată de Politica noastră de confidențialitate. Pentru a vedea Politica de confidențialitate, consultați secțiunea de GDPR corespunzătoare.

11. Erori, inacurateți și omisiuni

Ocazional, pot exista informații pe website-ul nostru sau în Serviciu care conțin erori tipografice, inexactități sau omisiuni care se referă la descrierea produselor, a prețurilor, a promoțiilor, ofertelor, taxelor de expediere a produselor, timpul de tranzit și disponibilitatea acestora. Ne rezervăm dreptul de a corecta erorile, inexactitățile sau omisiunile și de a schimba sau actualiza informații sau de a anula comenzi, dacă orice informație din Serviciu sau de pe orice website aferent este inexactă în orice moment, fără notificare prealabilă (inclusiv după ce ați trimis comanda). Nu ne angajăm să actualizăm, să modificăm sau să clarificăm informațiile din Serviciu sau de pe orice website asociat, inclusiv, fără limitare, informații referitoare la prețuri, cu excepția cazurilor prevăzute de lege. Nu este necesar și nu suntem obligați a specifica nici o dată de actualizare a Serviciului sau pe orice website asociat, pentru a indica faptul că toate informațiile din Serviciu sau de pe orice website aferent au fost modificate sau actualizate la timp.

12. Interdicții de utilizare

Pe lângă alte interdicții prevăzute în Termenii și condițiile acestea, este interzis să utilizați website-ul sau conținutul acestuia: (a) pentru orice scop ilegal; (b) să solicitați altor persoane să efectueze sau să participe la orice acte ilegale; (c) să încălcați orice reglementări, reguli, legi sau ordonanțe locale internaționale, federale, provinciale sau de stat; (d) să încălcați drepturile noastre de proprietate intelectuală sau drepturile de proprietate intelectuală ale altora; (e) hărțuirea, abuzul, insultarea, rănirea, defăimarea, calomnia, disperarea, intimidarea sau discriminarea pe criterii de gen, orientare sexuală, religie, etnie, rasă, vârstă, origine națională sau handicap; (f) să prezentați informații false sau înșelătoare; (g) să încercați sau să transmiteți viruși sau orice alt tip de cod rău intenționat care va fi sau poate fi utilizat în orice mod care va afecta funcționalitatea sau funcționarea Serviciului sau a oricărui website, a altor website-uri sau a Internetului; (h) să colectați sau să urmăriți informațiile personale ale altora; (i) spam, phish, pharm, pretext, spider, crawl sau scrape; (j) pentru orice scop obscen sau imoral; sau (k) să interferați sau să eludați caracteristicile de securitate ale Serviciului sau orice website asociat, alte website-uri sau Internet. Ne rezervăm dreptul de a înceta utilizarea de către dumneavoastră a Serviciului sau a oricărui website aferent, pentru încălcarea oricărei utilizări interzise depistate.

13. Declinarea garanțiilor și limitarea răspunderilor

Nu garantăm că folosirea serviciului nostru va fi neîntreruptă, în timp util, sigură sau fără erori. Nu garantăm că rezultatele obținute prin utilizarea serviciului vor fi corecte sau fiabile ori repetabile. Sunteți de acord că, din când în când, putem elimina serviciul pentru perioade nedeterminate de timp sau putem anula serviciul în orice moment, fără să vă anunțăm. Sunteți de acord în mod expres că folosirea sau imposibilitatea de utilizare a serviciului vă aparține. Serviciul și toate produsele și serviciile livrate prin intermediul serviciului sunt (cu excepția faptului în care ne-ați declarat în mod expres) furnizate “ca atare” și “disponibile” pentru utilizarea dumneavoastră, fără nici o reprezentare, garanții sau condiții de orice fel, implicit, inclusiv toate garanțiile implicite sau condițiile de vandabilitate, calitatea comercială, adecvarea pentru un anumit scop, durabilitatea, titlul și reîncălcarea.

roWaves Technologies, directorii, ofițerii, angajații, afiliații, agenții, contractanții, stagiarii, furnizorii, furnizorii de servicii sau furnizorii de licențe nu vor fi răspunzători pentru nici un prejudiciu, pierdere, revendicare sau orice altă acțiune directă, indirectă, sau daune secundare de orice fel, inclusiv, fără a se limita la profiturile pierdute, venituri pierdute, economii pierdute, pierderi de date, costuri de înlocuire sau orice daune similare, indiferent dacă sunt bazate pe contract, delicte (inclusiv neglijenta utilizarea de către dumneavoastră a oricărui serviciu sau a oricăror produse achiziționate prin intermediul serviciului sau pentru orice altă revendicare legată în vreun fel de utilizarea de către dumneavoastră a serviciului sau a oricărui produs, inclusiv, dar fără a se limita la, orice erori sau omisiuni în orice conținut sau orice pierdere sau daună de orice natură survenită ca urmare a utilizării serviciului sau a oricărui conținut (sau produs) încărcat, transmis sau pus în alt mod prin intermediul serviciului, chiar dacă este recomandat de posibilitatea acestuia. Deoarece unele state sau jurisdicții nu permit excluderea sau limitarea răspunderii pentru daune secundare sau accidentale, în astfel de state sau jurisdicții răspunderea noastră este limitată la limita maximă permisă de lege.

14. Despăgubiri

Sunteți de acord să vă despăgubiți, să apărați și să vă păstrați inofensivi față de roWaves Technologies și directorii noștri, filialele, afiliații, partenerii, ofițerii, directorii, agenții, contractanții, licențiați, furnizorii de servicii, subcontractorii, furnizorii, stagiarii și angajații, taxe rezonabile ale avocaților făcute de orice terță parte din cauza încălcării sau a încălcării acestor Termeni și condiții sau a documentelor pe care le încorporează prin referință sau prin încălcarea oricărei legi sau a drepturilor unei terțe părți.

15. Încetarea condițiilor pentru utilizatori

Obligațiile părților asumate înainte de data rezilierii vor rămâne în vigoare la rezilierea prezentului acord în toate scopurile. Acești Termeni și condiții sunt valabili numai dacă și până când sunt reziliați de noi. Puteți refuza oricând acești Termeni și condiții, anunțând că nu mai doriți să utilizați Serviciile noastre sau când încetați să utilizați website-ul nostru. Dacă, în opinia noastră, eșuați sau suspectăm că nu ați respectat vreun termen sau prevedere a acestor Termeni și condiții, putem, de asemenea, să denunțăm prezentul Acord în orice moment fără notificare prealabilă și veți rămâne răspunzător pentru toate sumele datorate, inclusiv, reziliere; și / sau, în consecință, poate refuza accesul la serviciile noastre (sau la orice parte a acestora). Nerespectarea de către noi sau exercitarea oricărui drept sau prevedere a acestor Termeni și Condiții nu constituie o renunțare la acest drept sau prevedere. Acești Termeni și condiții și orice politici sau reguli de funcționare postate de noi pe acest site sau în legătură cu Serviciul constituie întregul acord și înțelegere între dumneavoastră și noi și guvernează utilizarea de către dumneavoastră a Serviciului, înlocuind orice acorduri, comunicări și propuneri anterioare sau oral sau scris, între dumneavoastră și noi (inclusiv, dar fără a se limita la, versiuni anterioare ale Termenilor și condițiilor). Orice ambiguități în interpretarea acestor Termeni și condiții nu vor fi admise ca interpretare.

16. Legea de guvernare

Acești Termeni de utilizare și orice alte acorduri separate în baza cărora oferim Serviciul sau Serviciile vor fi guvernate în conformitate cu legile din România.

17. Schimbări în termeni și condiții / actualizări

Puteți revizui oricând cea mai recentă versiune a Termenilor și condițiilor din această pagină. Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră, să actualizăm, să modificăm sau să înlocuim orice parte a acestor Termeni și condiții prin postarea actualizărilor și modificărilor website-ului nostru. Este responsabilitatea dumneavoastră să verificați periodic website-ul nostru pentru a consulta aceste modificări. Utilizarea continuă sau accesarea website-ului nostru sau a Serviciului în urma postării oricărei modificări a acestor Termeni și condiții constituie acceptarea acestor modificări.

18. Informații de contact

Întrebările despre acești Termeni și condiții trebuie trimise în scris la adresa support@rowaves.com. Vă mulțumim că ați înțeles și că ați acceptat acești termeni și condiții.

19. Data de revizuire

Acești Termeni și Condiții au fost revizuiți pe data de 17 Aug. 2021 (aceasta este ultima versiune: v1.1.2021)

Politica de transport și returnări

Produsele disponibile pe www.rowaves.com/ro sunt disponibile doar pentru România și pot fi livrate prin curierat  rapid (Fan Courier etc.). Pentru livrare internațională, comenzile se plasează doar pe www.rowaves.com. Produsele noastre sunt realizate individual și cu multă migală, fapt ce face ca durata de producție să fie de până la 10 zile lucrătoare, în cazul în care nu sunt disponibile pe stoc. În plus, se pot adăuga alte 2-5 zile lucrătoare pentru manipulare și livrare. Livrarea poate dura maxim 5 zile, din momentul confirmării comenzii. De sărbători și în perioadele de reduceri, sau în situații excepționale, termenul de livrare se poate prelungi.

TNT - Fan Courier

Livrăm toate coletele cu companiile de curierat Fan Courier și TNT, din biroul și depozitul nostru din Sibiu, 550136, Str. Calea Turnișorului 36, România. Detaliile de expediere (transportator și cost) vor fi afișate cu text clar în timpul procesului de plată și trimise prin e-mail clientului după plasarea comenzii. Numărul de urmărire este trimis prin e-mail ca actualizare a stării comenzii către client, după ce coletul este pregătit și gata de livrare (de obicei 1-2 zile lucrătoare).

2. Orar livrare

Prin curierat, comenzile onorate de curier vor fi livrate de luni până vineri între orele 09:00-17:00, la adresa menționată în comandă. Curierul ridică coletele de la sediul nostru, noi nu livrăm coletele personal la firma de curierat. La cerere, curierul poate face livrări și în zilele de sâmbătă (pentru livrare sâmbăta, firma de curierat percepe tarife suplimentare). Zilele de weekend și sărbătorile legale nu sunt considerate zile lucrătoare. Odată plasat coletul în responsabilitatea firmei de curierat, nu ne asumăm întârzierile ce pot interveni pe parcurs, până la livrare, deoarece nu avem control în respectivul proces / infrastructură.

3. Timp de livrare

Acesta poate varia între 1 și 5 zile lucrătoare. Nu oferim nici un fel de garanție asupra acestui timp menționat. Motive obiective pot duce la întârzierea livrării coletelor iar acestea nu țin de noi (menționate și la Disponibilitate, mai sus).

4. Costuri

Plata se efectuează online cu cardul, sau ramburs, cash, la curier iar taxele de transport vor fi:

 • Fan Courier: 23 RON;
 • TNT: 20 RON.

Acestea vor fi incluse în factura emisă de AVIRVAREI ANDREI PETRICĂ ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ și se va regăsi în totalul de plată, potrivit detaliilor de confirmare a comenzii.

În funcție de perioada de promoții, comenzile de peste 500lei pot beneficia de transport gratuit. Comenzile plasate sunt predate a doua zi curierului (uneori în aceeași zi), urmând a fi livrate la destinație a 2-a, a 3-a sau a 4-a zi lucrătoare.

5. Primirea coletului

Destinatarul va primi coletul pe bază de semnătură/confirmare. La primirea acestuia este recomandat ca produsele să fie verificate și refuzate în cazul în care nu corespund comenzii inițiale sau sunt deteriorate.

6. Costuri de retur și renunțare la colet

În cazul în care comanda trebuie anulată înainte de livrare, te rugăm să ne contactezi la adresa support@rowaves.com pentru a analiza starea comenzii. Dacă aceasta nu a fost încă trimisă spre procesare, solicitarea poate fi onorată. În caz contrar, ne rezervam dreptul de a reține suma și a continua livrarea produselor. Solicitările repetate de retur de către același client sunt considerate abuz și vor fi sancționate.

1. Cadrul legal: 
Pe această pagină web, termenul de “vânzător” face referire la entitatea AVÎRVAREI ANDREI PETRICĂ INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ (termen prescurtat “AAPII”).

Conform OUG nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță, consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Se recomandă ca produsul returnat să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit).

2. Excepții:
Nu pot fi denunțate contractele care au ca obiect returul următoarelor categorii de produse:

a. produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri (nesemnalate ca și defecte estetice în primele 48 de ore de la recepționarea produsului). Produsul nou se livrează după primirea și verificarea celui returnat într-un termen de maxim 14 zile. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.;
b. software, licențe desigilate (sisteme de operare, aplicații, antiviruși etc.), jocuri desigilate, extensii de garanție desigilate;
c. produse aduse pe comenzi speciale/import/achiziții intracomunitare;
d. furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere;
e. produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator;
f. KIT-urile electronice asamblate de cumpărător nu mai pot fi returnate.

Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3.

3. Exercitarea dreptului de retragere:
Consumatorul informează în scris  AAPII, utilizând una din adresele de e-mail de contact de la pagina “Contact”, cu privire la decizia de retragere sau poate returna produsul personal în Sibiu, la adresa: Str. Calea Turnișorului Nr. 36 (punct de lucru).
In termen de 48 ore lucrătoare de la transmiterea notificării, cumpărătorul va primi pe e-mail un număr de înregistrare și detalii cu privire la solicitarea înaintată.
Pentru produsele returnate la sediu, sunt necesari următorii pași:

 • Clientul predă produsul la sediu în baza unui proces verbal de predare-primire;
 • Decizia de acceptare/respingere RMA va fi luată de către titular Departamentul Retur Online, după recepția produsului la punctul de lucru.

Comunicarea cu clientul se va face în scris pe adresa de e-mail de pe care s-a efectuat comanda inițială sau/și telefonic.

4. Costuri și taxe speciale pentru renunțarea la cumpărare:

 • (A) Costuri suportate integral de către cumpărător:
  • Dacă acesta alege în mod explicit altă metodă de retur a produsului (alt curier), decât metoda utilizată de vânzător la livrarea inițială a produsului;
  • Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, se va solicita o taxă pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand;
 • (B) Costuri suportate de către vânzător:
  • Costuri de retur și transport curier pentru produsul în cazul căruia cumpărătorul renunță la achiziționarea produsului în termen de 14 zile de la recepția produsului;
  • Produs ce nu este conform cu specificațiile din oferta vânzătorului;
  • Produs ce nu este conform specificaților menționate în comanda cumpărătorului;
  • Produs nefuncțional în primele 48 de ore de la recepție sau colete ce prezintă deteriorări la recepție*.

*notă (dacă defectul de nefuncționare este semnalat în primele 48 ore de la recepție sau de la primirea coletului cu semne vizibile de deteriorare).

5 Rambursarea sumelor:
Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 zile lucrătoare de la data la care este informat consumatorul de decizia de retragere din contract, transmisă de către vânzător (art. 13, punctele 1, 2, 3 și 4). Conform art. 24, punctele 2 și 3, ziua în care consumatorul își exercită dreptul de retragere din contract nu se va lua în seamă la calculul termenului, iar în cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, AAPII va prelungi termenul în mod corespunzător. AAPII va rambursa sumele menţionate la alin. (1) din lege, folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de consumator pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării (alin. 2). Fără a aduce atingere alin. (1), vanzatorul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de profesionist.

7. Garanția produselor

Pe această pagină web, termenul de “vânzător” face referire la entitatea juridică: AVÎRVAREI ANDREI PETRICĂ INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ (termen prescurtat “AAPII”).

Garanția oferită cumpărătorului se oferă pentru produsele finite sau care fac parte dintr-un produs finit. KIT-urile electronice, comercializate ca părți de sine stătătoare sau fac parte dintr-un produs ce va fi asamblat și finalizat de client, nu beneficiază de garanție.

Conform legii  449/2003, garanția se definește ca orice angajament asumat de vânzător sau producător față de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, dacă acesta nu corespunde condițiilor enunțate în declarațiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

Vânzătorul este obligat să livreze consumatorului produse care sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare. Se consideră că produsele sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare dacă:

 • Corespund descrierii făcute de vânzător și au aceleași calități ca și produsele pe care vânzătorul le-a prezentat consumatorului ca mostră sau model;
 • Corespund oricărui scop specific solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului și acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;
 • Corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de același tip;
 • Fiind de același tip, prezintă parametri de calitate și performanţe normale, la care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului și declarațiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.

În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acest produs, în condiţiile art. 13 şi 14.

În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.

Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.

În cazul reparării produsului, în acesta vor fi montate numai piese noi.

Răspunderea vânzătorului privind garanţia legală de conformitate, potrivit prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului (garanția este asigurată de vânzător timp de 2 ani, calculați de la data achiziționării produsului / produselor).

În primele 6 luni de la cumpărare, consumatorul nu trebuie să dovedească neconformitatea produselor, se consideră că aceasta a existat la data cumpărării. Pentru perioada de la 6 luni la 2 ani, lipsa conformităţii va trebui dovedită de consumator.

Certificatul de garanţie, emis în baza garanţiei comerciale, trebuie să cuprindă menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi să ateste în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită.(2)

Certificatul de garanţie, emis pe baza garanţiei comerciale, trebuie să precizeze elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei – întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service.

(3) Certificatul de garanţie trebuie redactat în termeni simpli şi uşor de înţeles.

AVÎRVAREI ANDREI PETRICĂ INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ oferă garanție legală de conformitate pentru produsele finite comercializate, pe o durată de 2 ani, . De la acestea fac excepție produsele de tip kit electronic (pachete de componente electronice care sunt asamblate de către cumpărător, prin mijloace proprii), pe baza unor instrucțiuni oferite de vânzător.

Costurile de transport tur-retur (dus-întors) a produselor aflate în garanție, de la cumpărător la service/vânzător, sunt suportate integral de către vânzător, dacă cumpărătorul utilizează corect exact aceeași metodă prin care a primit produsele (descrisă pe pagina de Contact), pentru a trimite produsul/produsele în garanție / service. Va fi folosită aceeași metodă de transport a produselor, ca și la livrarea acestora către cumpărător (curier rapid, Fan Courier sau TNT).

Abonați-vă la notificări

Prin abonare presupunem că sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate »

Selectează moneda
×

Bună,

vă rugăm să alegeți unul dintre colegii noștri de mai jos, pentru a solicita informațiile de care aveți nevoie, sau trimiteți-ne un email la support@rowaves.com. De asemenea, puteți utiliza formularul de contact din pagina „Contact”. Suntem disponibili NUMAI  de luni până vineri, între orele 9-17. Mulțumim !

× WhatsApp Live Chat